Site icon El Triangle

JxCat transfereix a CDC 2,3 milions d’euros de subvenció del Parlament

Dirigents de Junts per Catalunya

Més de la meitat dels ingressos que percep el grup de JxCat com a subvenció del Parlament els transfereix a CDC. Així queda reflectit al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya d'aquest dimarts, que inclou la informació comptable relativa a les subvencions del 2018 als grups i subgrups de la cambra. Segons aquesta, 2,3 milions dels 4,5 que va percebre JxCat van abonar-se a Convergència, mentre que el PDECat tan sols en va rebre 944.480 euros, segons publica Nació Digital.

JxCat es va presentar a les eleccions del 2017 com una coalició entre CDC i el PDECat, cosa que explica que els ingressos relatius a subvencions de la formació al Congrés es reparteixin també entre aquests dos partits -el primer trimestre d'aquest 2020, però, només van transferir-se al PDECat.

El tema coincideix amb el debat sobre l'ús de la marca Jxcat en les pròximes eleccions catalanes. Un debat que enfronta la postconvergència. Carles Puigdemont voldria presentar-se sota les sigles de JxCat, però el PDECat li ha recordat que la marca la tenen ells registrada.

Pel que fa a CDC, ha presentat recentment el concurs de creditors i es troba en procés de liquidació definitiva. Les transferències serveixen per pagar factures, ja que acumula 4,3 milions de deute i té el patrimoni compromès i les seus estan embargades pel cas Palau.

 

Exit mobile version