JxCat transfereix a CDC 2,3 milions d’euros de subvenció del Parlament

Dels 4,5 milions que rep, menys d'un milió va al PDECat
Dirigents de Junts per Catalunya

Més de la meitat dels ingressos que percep el grup de JxCat com a subvenció del Parlament els transfereix a CDC. Així queda reflectit al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya d'aquest dimarts, que inclou la informació comptable relativa a les subvencions del 2018 als grups i subgrups de la cambra. Segons aquesta, 2,3 milions dels 4,5 que va percebre JxCat van abonar-se a Convergència, mentre que el PDECat tan sols en va rebre 944.480 euros, segons publica Nació Digital.

JxCat es va presentar a les eleccions del 2017 com una coalició entre CDC i el PDECat, cosa que explica que els ingressos relatius a subvencions de la formació al Congrés es reparteixin també entre aquests dos partits -el primer trimestre d'aquest 2020, però, només van transferir-se al PDECat.

El tema coincideix amb el debat sobre l'ús de la marca Jxcat en les pròximes eleccions catalanes. Un debat que enfronta la postconvergència. Carles Puigdemont voldria presentar-se sota les sigles de JxCat, però el PDECat li ha recordat que la marca la tenen ells registrada.

Pel que fa a CDC, ha presentat recentment el concurs de creditors i es troba en procés de liquidació definitiva. Les transferències serveixen per pagar factures, ja que acumula 4,3 milions de deute i té el patrimoni compromès i les seus estan embargades pel cas Palau.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides