Site icon El Triangle

El Parlament exigeix a Jordi Pujol que retorni els diners que va defraudar a l’Agència Tributària

Jordi Pujol

Jordi Pujol

La Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimarts per unanimitat una proposta de resolució en la què s’exigeix a l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que retorni els 885.651 euros que va defraudar a Hisenda per la fortuna personal ocultada durant anys a Andorra i per la qual l’Agència Tributària no li pot reclamar el pagament en haver prescrit el delicte.  

En aquest sentit, la iniciativa presentada per Ciutadans assenyala “la conveniència i la necessitat” de que Jordi Pujol “regularitzi de manera immediata i voluntària las quantitats pendents amb l’Agència Tributària que hauria defraudat físicament”. La proposta de resolució també “condemna les conductes il·legals i corruptes consistents en l’ocultació de patrimoni i la defraudació de quotes tributàries” de l’expresident català.

Tot i haver-hi votat favorablement, JxCat ha assegurat que Ciutadans té una “intencionalitat oculta” i busca tapar “l’obra de govern de Pujol”.  A més, el diputat d’aquest grup parlamentari, Marc Solsona, ha reclamat no convertir la Comissió d’Afers Institucionals en una comissió d’assumptes interns o en una comissió parajudicial.

Per la seva part, José Rodríguez (ERC),  ha afirmat que al Parlament "no li cauen els anells a l'hora de qüestionar els expresidents de la Generalitat". El diputat republicà ha sol·licitat també investigar les presumptes irregularitats de la monarquia o les “cloaques de l’Estat”.

 

 

Exit mobile version