Site icon El Triangle

Es dupliquen les xifres de contagis de coronavirus a Espanya en 24 hores

Una infermera realitza un test de coronavirus

El ministeri de Sanitat manté per quart dia consecutiu la xifra de morts per coronavirus en 27.136 després de no registrar-ne cap de nova ahir i ha reduït de 50 a 40 els decessos registrats en l'última setmana. Això no obstant, el ministeri que presideix Salvador Illa ha duplicat les xifres de contagis detectats en 24 hores, de 84 a 167.

La majoria s'han tornat a diagnosticar a Madrid, que ha comunicat 62 dels nous positius en un dia i 14 defuncions en els últims set, mentre que Catalunya ha confirmat altres 36 casos en 24 hores i 3 morts en una setmana, tres menys que Castella i Lleó, que ha registrat tres infeccions més.

En l'última setmana, 139 persones han necessitat hospitalització, la majoria a Madrid, amb 33 casos, i Castella i Lleó, amb 22 casos. A Catalunya 17 persones han hagut d'ingressar a l'hospital. Pel que fa a les UCI, en l'última setmana han hagut d'entrar-hi dotze persones, la majoria a Castella-La Manxa, amb quatre casos. A Catalunya, tres persones han necessitat cures intensives en l'última setmana.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha valorat la situació de l'evolució com a "molt favorable", i afegit que els brots que s'han detectat estan controlats.

Simón també ha explicat que bona part dels nous positius són viatgers procedents dels Estats Units i Amèrica de Sud. Però també hi ha casos de la península Aràbiga i del nord d'Europa. I encara no s'han obert les fronteres al turisme.
 

Exit mobile version