Site icon El Triangle

Sánchez anuncia el govern absolut de les autonomies en l’última fase

Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest diumenge al migdia que demanarà una "última i definitiva pròrroga de l'Estat d'Alarma". Sánchez ho ha anunciat en una compareixença des de la Moncloa, després de reunir-se telemàticament amb els presidents de les Comunitats Autònomes.

D'aquesta manera, el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts la sol·licitud al Congrés dels Diputats de la sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma. Per a tirar-la endavant, l'Executiu de coalició s'ha assegurat ja els suports, després de pactar amb ERC i PNB.

Durant la seva compareixença, Sánchez ha dit que aquest nou Estat d'Alarma "serà molt diferent, i lleuger", i ha recordat que "va començar sent un estat d'alarma amb restriccions molt dures, i després el vam relaxar". "Estem a punt d'arribar a bon port", ha assegurat. A més, ha confirmat que seran els presidents autonòmics els qui gestionin les mesures a adoptar en la fase 3 de la desescalada, així com els que puguin proposar al ministre de Sanitat, Salvador Illa, "conformement a criteris sanitaris i epidemiològics", l'entrada en l'anomenada "nova normalitat".

 

Exit mobile version