Sánchez anuncia el govern absolut de les autonomies en l’última fase

Seran els presidents els qui gestionin les mesures a adoptar en la fase 3 de la desescalada pel coronavirus
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confirmat aquest diumenge al migdia que demanarà una "última i definitiva pròrroga de l'Estat d'Alarma". Sánchez ho ha anunciat en una compareixença des de la Moncloa, després de reunir-se telemàticament amb els presidents de les Comunitats Autònomes.

D'aquesta manera, el Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts la sol·licitud al Congrés dels Diputats de la sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma. Per a tirar-la endavant, l'Executiu de coalició s'ha assegurat ja els suports, després de pactar amb ERC i PNB.

Durant la seva compareixença, Sánchez ha dit que aquest nou Estat d'Alarma "serà molt diferent, i lleuger", i ha recordat que "va començar sent un estat d'alarma amb restriccions molt dures, i després el vam relaxar". "Estem a punt d'arribar a bon port", ha assegurat. A més, ha confirmat que seran els presidents autonòmics els qui gestionin les mesures a adoptar en la fase 3 de la desescalada, així com els que puguin proposar al ministre de Sanitat, Salvador Illa, "conformement a criteris sanitaris i epidemiològics", l'entrada en l'anomenada "nova normalitat".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides