Site icon El Triangle

El govern central reclama a Nissan crear un grup de treball per buscar alternatives

Pedro Sánchez

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que el govern central ha demanat a Nissan que reconsideri el tancament de les seves plantes a Catalunya i que obri un grup de treball amb els governs català i espanyol per tal de trobar solucions alternatives.

“Nosaltres hi confiem, per això hem obert un diàleg amb ells, perquè aquest procés ens dugui a una solució industrial”, ha afirmat la titular d’Indústria en declaracions a la cadena SER, on també ha indicat que “Nissan no necessàriament ha de continuar en aquesta planta i que es poden plantejar escenaris alternatius”. Així mateix, Maroto ha subratllat que el termini de tancar les plantes a finals d’any és inviable perquè “haurà de deixar la fàbrica com li van donar” i “no hi ha temps”.

Per la seva part, la ministra d’Afers Exteriors, UE i Copperació, Arancha González Laya, ha destacat en una entrevista a RNE que “s’han ofert tot tipus d’ajudes, acompanyaments i plans” per procurar evitar el tancament de les instal·lacions de la multinacional nipona i ha afirmat que el govern pretén buscar “fórmules per mantenir el treball en diàleg amb els treballadors”.

Finalment, el vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha defensat obrir el debat de la nacionalització de la planta de Nissan: “Són perfectament possibles. Les nacionalitzacions no són ni d’esquerres ni de dretes”, ha emfatitzat el líder morat en la seva compareixença a la Comissió de Reconstrucció Social i Econòmica, que també ha recordat que va ser “el Partit Popular qui va nacionalitzar Bankia".  

 

Exit mobile version