El govern central reclama a Nissan crear un grup de treball per buscar alternatives

El vicepresident Pablo Iglesias defensa obrir el debat de la nacionalització de les plantes del gegant automobilístic
Pedro Sánchez

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que el govern central ha demanat a Nissan que reconsideri el tancament de les seves plantes a Catalunya i que obri un grup de treball amb els governs català i espanyol per tal de trobar solucions alternatives.

“Nosaltres hi confiem, per això hem obert un diàleg amb ells, perquè aquest procés ens dugui a una solució industrial”, ha afirmat la titular d’Indústria en declaracions a la cadena SER, on també ha indicat que “Nissan no necessàriament ha de continuar en aquesta planta i que es poden plantejar escenaris alternatius”. Així mateix, Maroto ha subratllat que el termini de tancar les plantes a finals d’any és inviable perquè “haurà de deixar la fàbrica com li van donar” i “no hi ha temps”.

Per la seva part, la ministra d’Afers Exteriors, UE i Copperació, Arancha González Laya, ha destacat en una entrevista a RNE que “s’han ofert tot tipus d’ajudes, acompanyaments i plans” per procurar evitar el tancament de les instal·lacions de la multinacional nipona i ha afirmat que el govern pretén buscar “fórmules per mantenir el treball en diàleg amb els treballadors”.

Finalment, el vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha defensat obrir el debat de la nacionalització de la planta de Nissan: “Són perfectament possibles. Les nacionalitzacions no són ni d’esquerres ni de dretes”, ha emfatitzat el líder morat en la seva compareixença a la Comissió de Reconstrucció Social i Econòmica, que també ha recordat que va ser “el Partit Popular qui va nacionalitzar Bankia".  

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides