Site icon El Triangle

Cinc sindicats reclamen la dimissió de Bargalló

Josep Bargalló, consejero de Educación

Josep Bargalló, consejero de Educación

Els sindicats USTEC-STEs, Intersindical CSC, ASPEPC·SPS, UGT i CGT han demanat la dimissió del conseller d’Educació, Josep Bargalló, ja que consideren que “ deriva totes les responsabilitats” de la reobertura dels centres educatius a partir de la fase 2 del desconfinament al personal escolar. A més, denuncien que el titular d’Educació “ni escolta els treballadors i els seus representants ni els seus propis serveis de prevenció”.

En un comunicat conjunt, aquests sindicats defensen que “no poden permetre que la pressa i algunes pressions malbaratin tot el que hem fet fins ara” i titllen “d’irresponsable” la tornada a les escoles de part d’alumnat en les condicions establertes. En aquest sentit, subratllen que el pla presentat no concreta suficientment com haurà de desenvolupar-se la tornada a les escoles i amb quins recursos “deixant a l’arbitri de les direccions l’última concreció atenent a l’autonomia de centres”.

Així mateix, els sindicats que signen el comunicat es qüestionen “com es garantirà la protecció sanitària d’infants i professionals sense comptar amb mascaretes FFP2, sense un condicionament dels espais mínims, sense un augment de professorat quan caldrà seguir atenent telemàticament una part de l’alumnat i al mateix temps fer atenció presencial?”.

Els sindicats recorden que preveient sobrecàrregues de feina ja van advertir a Bargalló de la necessitat de “garantir nomenaments extraordinaris” i lamenten que la seva “incapacitat de negociació deixi en vulnerabilitat no solament els treballadors i treballadores dels centres sinó tot l’alumnat, i la salut pública en general”.

Per tot això, demanen una reconsideració de la decisió i apel·len a les direccions i al conjunt de la comunitat educativa perquè no obrin els centres si les condicions de seguretat no estan garantides.

Exit mobile version