Site icon El Triangle

Les urgències per ‘running’ superen la Covid-19 a l’hospital d’Igualada

Urgències de l'hospital d'Igualada

L'Hospital d'Igualada, un dels centres sanitaris més castigats per la pandèmia del coronavirus, ha passat de centrar quasi tota l'atenció del seu servei d'urgències a la Covid-19 a dedicar bona part de la feina a un altre tipus d'incidències. Des que es permet sortir a la ciutadania en franges horàries, la meitat de les urgències són per lesions de gent que surt a fer esport o passejar, mentre que els casos de coronavirus han caigut fins a suposar el 20% de les atencions de l'àrea.

Així, una vegada controlada la situació de l'hospital que ha lluitat contra el coronavirus a la confinada Conca d'Òdena, el cap d'Urgències Jordi Monedero ha confirmat aquests indicadors, semblants als que presentava l'hospital abans de l'esclat de la pandèmia. Per això, no dubta en afirmar: "Benvinguts siguin perquè això vol dir que recuperem la normalitat". Fora de l'àrea d'urgències, el 80% d'ingressos són per casos de Covid-19.

Durant les setmanes de confinament, els traumatismes havien pràcticament desaparegut a l'Anoia "fora d'algun avi que queia i es trencava el maluc", segons Monedero. Tot i així, assegura que des que es va permetre la sortida al carrer, s'han multiplicat els casos de fractures de peroné, tíbia i canells.

Exit mobile version