Site icon El Triangle

El govern central aprova noves mesures socials i econòmiques per combatre l’impacte del coronavirus

Els ministres encarregats de la lluita contra el coronavirus

El govern central ha aprovat noves mesures socials i econòmiques per fer front a les conseqüències socials i econòmiques que està comportant la crisi sanitària per la Covid-19. Entre les mesures socials aprovades més destacables, cal remarcar la prohibició a les companyies d’aigua, gas o electricitat de tallar el servei durant l’estat d’alarma, la suspensió dels desnonaments sense alternativa habitacional, la pròrroga a sis mesos dels contractes de lloguer o el recolzament amb microcrèdits a les persones vulnerables.

Al mateix temps, el govern del PSOE i Unides Podem ha aprovat un subsidi per a les persones treballadores de la llar així com un subsidi extraordinari per atur dels treballadors i treballadores temporals. En suport a les víctimes de violència de gènere, l'executiu de Pedro Sánchez ha donat llum verda a mantenir com a servei essencial l’atenció a les víctimes d’explotació sexual i també ha apostat per donar una alternativa habitacional segura a les víctimes de violència de gènere.

Quant a les decisions econòmiques, destaquen mesures com moratòries del pagament de cotitzacions pels autònoms i les empreses,  l'adaptació de prestació extraordinària per autònoms amb un alt grau d’estacionalitat, la flexibilització del pagament de subministres, l’ampliació de potencials perceptors del bo social elèctric o l’extensió de la moratòria hipotecària.

Exit mobile version