El govern central aprova noves mesures socials i econòmiques per combatre l’impacte del coronavirus

L’executiu de Pedro Sánchez prohibeix els desnonaments que no tinguin una alternativa habitacional
Els ministres encarregats de la lluita contra el coronavirus

El govern central ha aprovat noves mesures socials i econòmiques per fer front a les conseqüències socials i econòmiques que està comportant la crisi sanitària per la Covid-19. Entre les mesures socials aprovades més destacables, cal remarcar la prohibició a les companyies d’aigua, gas o electricitat de tallar el servei durant l’estat d’alarma, la suspensió dels desnonaments sense alternativa habitacional, la pròrroga a sis mesos dels contractes de lloguer o el recolzament amb microcrèdits a les persones vulnerables.

Al mateix temps, el govern del PSOE i Unides Podem ha aprovat un subsidi per a les persones treballadores de la llar així com un subsidi extraordinari per atur dels treballadors i treballadores temporals. En suport a les víctimes de violència de gènere, l'executiu de Pedro Sánchez ha donat llum verda a mantenir com a servei essencial l’atenció a les víctimes d’explotació sexual i també ha apostat per donar una alternativa habitacional segura a les víctimes de violència de gènere.

Quant a les decisions econòmiques, destaquen mesures com moratòries del pagament de cotitzacions pels autònoms i les empreses,  l'adaptació de prestació extraordinària per autònoms amb un alt grau d’estacionalitat, la flexibilització del pagament de subministres, l’ampliació de potencials perceptors del bo social elèctric o l’extensió de la moratòria hipotecària.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides