Site icon El Triangle

Els ERTO registrats a Catalunya ja afecten més de 27.000 treballadors

Coronavirus

El nombre d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) presentats per empreses catalanes a conseqüència del coronavirus s'ha continuat enfilant en les darreres hores i ha pujat en 154, concretament fins als 360, amb 27.651 treballadors afectats, 3.314 més que ahir, segons dades del Departament de Treball actualitzades aquest dimecres.

Per demarcacions, a Barcelona és on s'han presentat la majoria 224 expedients per a 25.976 treballadors; a la de Tarragona 49 expedients per a 783 persones; a la de Girona 39 expedients per a 589 treballadors i a la de Lleida 48 per a 303 persones.

Les dades són dels ERTO ja registrat a Treball, malgrat que algunes empreses han anunciat plans i encara no els han presentat oficialment.

La situació d'Igualada

La zona confinada d'Igualada i els municipis veïns -Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena-, ha demanat al Departament de Treball de la Generalitat que aclareixi la situació laboral en què es troben les persones confinades a la conca d'Òdena. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha exigit instruccions clares en aquest aspecte, ja que els treballadors infectats i aïllats tenen assegurada la baixa per incapacitat laboral temporal, però no els confinats.

A la conca d'Òdena hi ha uns 16.000 treballadors i uns 4.000 autònoms, per això Castells demana "que s'autoritzi que aquests treballadors tinguin accés a la baixa, que siguin respectats els seus drets".

Castells ha reconegut que ja els consta que està havent-hi ERTO en empreses de la zona confinada. En aquest sentit, ha demanat "retroactivitat per a la Conca d'Òdena, que estem confinats des de dijous. Que l'Estat reconsideri posar un annex al Reial Decret perquè les empreses de la Conca d'Òdena puguin afegir-se als ERTOs de manera retroactiva. Si no, estarem en estat de debilitat per a les nostres empreses".

Exit mobile version