Site icon El Triangle

Farmacèutics de Barcelona demanen material per cribrar casos de coronavirus

El calaix d'una farmàcia

El calaix d'una farmàcia

Un grup de farmacèutics de les comarques barcelonines ha proposat a les associacions de col·legis professionals de farmacèutics de Barcelona, Catalunya i Espanya, així com al departament de Salut i al ministeri de Sanitat, iniciatives perquè aquest col·lectiu professional pugui ajudar a pal·liar la crisi del coronavirus.

A través d'un escrit, al qual ha tingut accés EL TRIANGLE, manifesten que se senten desemparats pel desproveïment de mesures de seguretat i plantegen que la xarxa de farmàcies espanyoles contribueixi a la detecció de  positius per coronavirus. Hi indiquen que si disposessin de mitjans de detecció, podrien ajudar al cribratge, com ja fan amb la prova del VIH, i que d'aquesta manera contribuirien a evitar el col·lapse dels centres mèdics.

Així mateix, recorden que el seu col·lectiu professional és competent en l'elaboració del gels hidroalcohòlics, molt demandats, i que distribueixen productes que ajuden a protegir la població del contagi del Covid-19. A més, suggereixen que poden estalviar desplaçaments innecessaris de ciutadans lliurant fàrmacs a domicili.

Aquests farmacèutics, que denuncien que es troben desproveïts del material recomanat perquè tant ells com els clients puguin protegir-se durant aquesta crisi sanitària, com mascaretes, gels i ulleres protectores, exhorten els seus col·legis professionals a remetre aquestes propostes al ministeri de Sanitat.

 

Exit mobile version