Site icon El Triangle

Jové i Salvadó tenen dues setmanes per dipositar 4,5 ME de fiança

Lluís Salvadó

Lluís Salvadó

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat aquest dimecres quinze dies de termini a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, diputats d'ERC i ex-alts càrrecs d'Economia, perquè dipositin 4,5 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil per si són condemnats per la seva participació en els preparatius de l'1-O.

Processats la setmana passada en aquesta causa per desobediència, prevaricació, malversació de fons públics i revelació de secrets, tots dos estan citats a declarar l'11 de març. A més, se'ls ha retirat el passaport, no poden sortir d'Espanya i s'han de presentar un cop al mes al jutjat.

Jové, que va ser secretari general d'Economia -el número dos de Junqueras- i ara dialoga en representació de la Generalitat amb el govern espanyol, ha de dipositar gairebé 2,9 milions d'euros per les despeses efectuades o compromeses per a la votació de l'1-O i la implementació d'estructures d'Estat. Salvadó, exsecretari d'Hisenda, ha d'ingressar 1,6 milions pels mateixos conceptes. En particular, se li atribueix el desplegament d'una agència tributària catalana.

Segons l'agència EFE, Jové i Salvadó preveuen esgrimir les diverses fiances ja dipositades per altres acusats relatives a les despeses de l'1-O. No obstant això, la petició de donatius per ajudar-los a través de la caixa de solidaritat ja s'ha activat.

Exit mobile version