Jové i Salvadó tenen dues setmanes per dipositar 4,5 ME de fiança

El TSJC embargarà béns dels antics alts càrrecs d'Economia si no paguen
Lluís Salvadó
Lluís Salvadó

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat aquest dimecres quinze dies de termini a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, diputats d'ERC i ex-alts càrrecs d'Economia, perquè dipositin 4,5 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil per si són condemnats per la seva participació en els preparatius de l'1-O.

Processats la setmana passada en aquesta causa per desobediència, prevaricació, malversació de fons públics i revelació de secrets, tots dos estan citats a declarar l'11 de març. A més, se'ls ha retirat el passaport, no poden sortir d'Espanya i s'han de presentar un cop al mes al jutjat.

Jové, que va ser secretari general d'Economia -el número dos de Junqueras- i ara dialoga en representació de la Generalitat amb el govern espanyol, ha de dipositar gairebé 2,9 milions d'euros per les despeses efectuades o compromeses per a la votació de l'1-O i la implementació d'estructures d'Estat. Salvadó, exsecretari d'Hisenda, ha d'ingressar 1,6 milions pels mateixos conceptes. En particular, se li atribueix el desplegament d'una agència tributària catalana.

Segons l'agència EFE, Jové i Salvadó preveuen esgrimir les diverses fiances ja dipositades per altres acusats relatives a les despeses de l'1-O. No obstant això, la petició de donatius per ajudar-los a través de la caixa de solidaritat ja s'ha activat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides