Site icon El Triangle

La Fiscalia es querella contra Alay per malversació

Josep Lluís Alay

Josep Lluís Alay

La Fiscalia de Barcelona s'ha querellat contra Josep Lluís Alay, cap de l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, a qui atribueix delictes de prevaricació i de malversació de fons públics presumptament comesos amb un viatge a Nova Caledònia i el pagament d'un peatge d'11 euros per visitar la presó de Lledoners.

Alay, que també va ser assessor de Quim Torra, es va desplaçar a Nova Caledònia per assistir com a observador a la celebració del referèndum d'autodeterminació del 4 de novembre del 2018, en el qual els ciutadans van rebutjar separar-se de França. Els viatges d'anada i tornada van totalitzar un pressupost de 4.508.98 euros, indica la Fiscalia.

L'Audiència Nacional va arxivar la causa contra Alay pel presumpte encobriment de Puigdemont, que s'atribuïa també a les altres persones que van acompanyar l'expresident català quan va ser detingut al nord d'Alemanya. Segons el jutge instructor, no consta que Alay facilités el vehicle on viatjava Puigdemont o que el conduís.

L'oficina de Puigdemont assegura que tots els seus empleats compleixen les normes econòmiques i jurídiques, i que la querella contra Alay es presenta per "raons polítiques i no legals". A més, argüeix que la Fiscalia gasta més diners en aquesta investigació que Alay en la seva presumpta malversació.

Exit mobile version