La Fiscalia es querella contra Alay per malversació

El cap de l'oficina de Puigdemont, absolt d'encobriment, en el punt de mira per un viatge a Nova Caledònia i el pagament d'un peatge català
Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

La Fiscalia de Barcelona s'ha querellat contra Josep Lluís Alay, cap de l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, a qui atribueix delictes de prevaricació i de malversació de fons públics presumptament comesos amb un viatge a Nova Caledònia i el pagament d'un peatge d'11 euros per visitar la presó de Lledoners.

Alay, que també va ser assessor de Quim Torra, es va desplaçar a Nova Caledònia per assistir com a observador a la celebració del referèndum d'autodeterminació del 4 de novembre del 2018, en el qual els ciutadans van rebutjar separar-se de França. Els viatges d'anada i tornada van totalitzar un pressupost de 4.508.98 euros, indica la Fiscalia.

L'Audiència Nacional va arxivar la causa contra Alay pel presumpte encobriment de Puigdemont, que s'atribuïa també a les altres persones que van acompanyar l'expresident català quan va ser detingut al nord d'Alemanya. Segons el jutge instructor, no consta que Alay facilités el vehicle on viatjava Puigdemont o que el conduís.

L'oficina de Puigdemont assegura que tots els seus empleats compleixen les normes econòmiques i jurídiques, i que la querella contra Alay es presenta per "raons polítiques i no legals". A més, argüeix que la Fiscalia gasta més diners en aquesta investigació que Alay en la seva presumpta malversació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.