Site icon El Triangle

Territori xifra els danys del temporal en més de 20 ME

Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat

Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha quantificat en més de 20 milions d'euros el pressupost que caldrà per reparar els danys causats pel temporal Glòria als ports catalans -excepte els de Barcelona i Tarragona, el litoral i les carreteres.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Calvet ha indicat que s'hauran de destinar 6 milions als ports i uns 15 milions a les platges i els passeigs marítims. Pel que fa al sistema ferroviari, el conseller ha dit que s'hauran de destinar 5 milions als ponts esfondrats de la línia que connecta Blanes i Malgrat.

Calvet ha destacat entre les zones afectades el Delta de l'Ebre, on ha avançat que caldran "moltes actuacions", i que s'hauran de destinar entre 5 i 6 milions al canal perimetral, així com entre 1,5 i 2 milions per crear un sistema de bombes i 1 milió addicional per reparar l'existent.

Protecció Civil, per la seva part, ha rebaixat la fase d'emergència a alerta del Pla Inuncat per la millora dels cabals, que han començat a baixar, per bé que recomana prudència per la possibilitat d'allaus, esllavissades i caigudes d'arbres en entorns naturals.

A Barcelona, l'alcaldessa Ada Colau ha xifrat en un mínim de 12 milions d'euros els danys i ha anunciat que demanarà que tot el litoral sigui declarat zona catastròfica. Segons el govern municipal barceloní, el temporal ha esborrat el 30% de les platges de la capital catalana i ha causat danys xifrats en 4,8 milions d'euros al litoral.

Exit mobile version