Territori xifra els danys del temporal en més de 20 ME

Colau, que quantifica les pèrdues del litoral barceloní en 12 milions, demanarà la declaració de zona catastròfica
Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat
Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha quantificat en més de 20 milions d'euros el pressupost que caldrà per reparar els danys causats pel temporal Glòria als ports catalans -excepte els de Barcelona i Tarragona, el litoral i les carreteres.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Calvet ha indicat que s'hauran de destinar 6 milions als ports i uns 15 milions a les platges i els passeigs marítims. Pel que fa al sistema ferroviari, el conseller ha dit que s'hauran de destinar 5 milions als ponts esfondrats de la línia que connecta Blanes i Malgrat.

Calvet ha destacat entre les zones afectades el Delta de l'Ebre, on ha avançat que caldran "moltes actuacions", i que s'hauran de destinar entre 5 i 6 milions al canal perimetral, així com entre 1,5 i 2 milions per crear un sistema de bombes i 1 milió addicional per reparar l'existent.

Protecció Civil, per la seva part, ha rebaixat la fase d'emergència a alerta del Pla Inuncat per la millora dels cabals, que han començat a baixar, per bé que recomana prudència per la possibilitat d'allaus, esllavissades i caigudes d'arbres en entorns naturals.

A Barcelona, l'alcaldessa Ada Colau ha xifrat en un mínim de 12 milions d'euros els danys i ha anunciat que demanarà que tot el litoral sigui declarat zona catastròfica. Segons el govern municipal barceloní, el temporal ha esborrat el 30% de les platges de la capital catalana i ha causat danys xifrats en 4,8 milions d'euros al litoral.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari