Site icon El Triangle

El TC suspèn el Pla d’Acció Exterior del govern Torra

Alfred Bosch, consejero de Acción Exterior, Relaciones Institucionale

Alfred Bosch, consejero de Acción Exterior, Relaciones Institucionales y Transparencia de Quim Torra

El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs que va presentar el govern d'Espanya contra el Pla Estratègic d'Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea del govern de la Generalitat de Catalunya. El TC, en una providència dictada aquest dimecres, ha ordenat la suspensió de la vigència i l'aplicació de l'acord amb què es va aprovar el pla, corresponent al període 2019-2022.

El govern d'Espanya va plantejar un conflicte positiu de competència després que el govern català de Quim Torra es negués a modificar el contingut del pla, que segons va destacar la Moncloa omet tota referència a la competència de l'Estat en matèria de relacions internacionals. La decisió comunicada aquest dimecres pel Constitucional no suposarà el tancament de les delegacions catalanes a l'exterior, que depèn d'un altre procediment.

El Pla d'Acció Exterior impugnat pel govern d'Espanya tenia com a objectiu, segons va explicar el conseller Alfred Bosch en la presentació, aconseguir que Catalunya sigui "un actor conegut i reconegut, amb més presència i més incidència econòmica, social i cultural", així com un "referent de democràcia, pau i solidaritat". 

Exit mobile version