El TC suspèn el Pla d’Acció Exterior del govern Torra

La decisió no afecta les delegacions exteriors de la Generalitat
Alfred Bosch, consejero de Acción Exterior, Relaciones Institucionale
Alfred Bosch, consejero de Acción Exterior, Relaciones Institucionales y Transparencia de Quim Torra

El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs que va presentar el govern d'Espanya contra el Pla Estratègic d'Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea del govern de la Generalitat de Catalunya. El TC, en una providència dictada aquest dimecres, ha ordenat la suspensió de la vigència i l'aplicació de l'acord amb què es va aprovar el pla, corresponent al període 2019-2022.

El govern d'Espanya va plantejar un conflicte positiu de competència després que el govern català de Quim Torra es negués a modificar el contingut del pla, que segons va destacar la Moncloa omet tota referència a la competència de l'Estat en matèria de relacions internacionals. La decisió comunicada aquest dimecres pel Constitucional no suposarà el tancament de les delegacions catalanes a l'exterior, que depèn d'un altre procediment.

El Pla d'Acció Exterior impugnat pel govern d'Espanya tenia com a objectiu, segons va explicar el conseller Alfred Bosch en la presentació, aconseguir que Catalunya sigui "un actor conegut i reconegut, amb més presència i més incidència econòmica, social i cultural", així com un "referent de democràcia, pau i solidaritat". 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides