Site icon El Triangle

Josep Borrell passa l’examen del Parlament Europeu

Josep Borrell

L’encara ministre d’Assumptes Exteriors espanyol, Josep Borrell, ha passat l’examen del Parlament europeu, el qual avalua tots els candidats a comissaris. El nou Alt Representant, conegut en l’argot comunitari com Mr. PESC, ha explicat que la seva prioritat número 1 és la pau als Balcans, per la qual cosa la seva primera visita oficial, si surt escollit pel càrrec, serà a Prístina, capital de Kossovo, país que el Regne d’Espanya encara no ha reconegut. Per Borrell, és essencial el diàleg entre serbis i kosovars.

Així mateix, ha explicat als eurodiputats de la Comissió d’Exteriors, que el seu full de ruta passa per enfortir la democràcia a Ucraïna, fer una nova estratègia per l’Àfrica, elaborar una estratègia per l’Àsia i reforçar la cooperació amb Amèrica Llatina.

Borrell ha contestat a les qüestions que li han plantejat els diputats, com la seva multa per la venda d’accions d’Abengoa (segons ell, hi va perdre 300.000 euros) o sobre Rússia. Sobre Catalunya, interrogat per un diputat del PP europeu, ha dit que quedava fora de les seves competències com a Mr. PESC, eludint la seva coneguda posició respecte l’independentisme català.

Exit mobile version