Josep Borrell passa l’examen del Parlament Europeu

Posa com a prioritat del seu mandat com a Mr. PESC els Balcans i el diàleg entre Sèrbia i Kossovo
Josep Borrell

L’encara ministre d’Assumptes Exteriors espanyol, Josep Borrell, ha passat l’examen del Parlament europeu, el qual avalua tots els candidats a comissaris. El nou Alt Representant, conegut en l’argot comunitari com Mr. PESC, ha explicat que la seva prioritat número 1 és la pau als Balcans, per la qual cosa la seva primera visita oficial, si surt escollit pel càrrec, serà a Prístina, capital de Kossovo, país que el Regne d’Espanya encara no ha reconegut. Per Borrell, és essencial el diàleg entre serbis i kosovars.

Així mateix, ha explicat als eurodiputats de la Comissió d’Exteriors, que el seu full de ruta passa per enfortir la democràcia a Ucraïna, fer una nova estratègia per l’Àfrica, elaborar una estratègia per l’Àsia i reforçar la cooperació amb Amèrica Llatina.

Borrell ha contestat a les qüestions que li han plantejat els diputats, com la seva multa per la venda d’accions d’Abengoa (segons ell, hi va perdre 300.000 euros) o sobre Rússia. Sobre Catalunya, interrogat per un diputat del PP europeu, ha dit que quedava fora de les seves competències com a Mr. PESC, eludint la seva coneguda posició respecte l’independentisme català.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari