Site icon El Triangle

La jutge imputa el responsable comercial de la CCMA pels anuncis de l’1-O

Martí Patxot

Martí Patxot

La jutge Alejandra Gil, titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, ha citat a declarar el pròxim divendres com imputat per desobediència al responsable de la direcció comercial i de màrqueting de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Martí Patxot.

La magistrada, que investiga diferents ex-alts càrrecs del Govern de Carles Puigdemont per l'1-O, ha citat Patxot per l'emissió dels anuncis de promoció de la consulta independentista que es van emetre tant a TV3 com a Catalunya Ràdio el setembre del 2017, segons ha avançat EFE.

El jutjat número 13 també manté la imputació de l'aleshores presidenta interina de la CCMA, Núria Llorach, i dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, respectivament.

La jutgessa Gil ha reclamat a la CCMA la certificació de les emissions de l'anunci de la campanya de "Civisme" concretant els dies en què es va publicitar, i ha demanat el contingut de les gravacions en ràdio i els vídeos d'aquests anuncis.

El Tribunal Suprem basa part de l'acusació de malversació contra els líders del procés en l'elaboració i emissió de la campanya "Civisme", perquè la CCMA va emetre dues factures de 93.000 i 180.000 euros a la Conselleria de la Presidència.

Davant aquestes dades, el qui era conseller de la Presidència en aquell moment i que està sent jutjat al Suprem, Jordi Turull, ha afirmat que el govern català no va pagar cap import perquè aquests van quedar dins d'un contracte marc.

Exit mobile version