Site icon El Triangle

Felipe González, a Sánchez: “No necessitem relators”

felipe gonzalez

felipe gonzalez

L'expresident del govern espanyol Felipe González ha considerat aquest dijous que no calen relators per solucionar la crisi entre Catalunya i Espanya, i s'ha mostrat preocupat pel que ha considerat la "degradació institucional" que s'està vivint.

"Per a què necessitem una taula de partits decidida per un executiu que no permet funcionar el Parlament?", s'ha preguntat l'expresident en al·lusió a les peticions del Govern de Quim Torra.

González es mostra afí, així, a les tesis de Ciutadans, que rebutja acudir als espais de diàleg entre les diverses forces polítiques catalanes i subratlla que el lloc per confrontar idees és el Parlament.

González s'ha mostrat a favor del diàleg "sobretot davant la crispació i l'insult", però ha subratllat que cal definir-ne "el perímetre". Per a ell, aquest límit són la Constitució, l'Estatut i l'ordenament jurídic. "Si no –ha afegit- el que es fa és un diàleg de sords".

A través d'un vídeo difós per la Fundación Felipe González, l'expresident ha afegit, a més, que aquest diàleg ha de tenir lloc al Parlament i al Congrés dels Diputats, i s'ha mostrat molt crític amb les taules entre partits que proposa l'executiu de Quim Torra.

Exit mobile version