Site icon El Triangle

La Moncloa accepta un coordinador en el diàleg amb la Generalitat

Pedro Sánchez amb Quim Torra

El govern espanyol accepta la proposta de la Generalitat d'establir un testimoniatge en les trobades entre els executius català i espanyol que les dues parts volen situar també a l'àmbit dels partits.

En declaracions als passadissos del Senat, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha afirmat que seria "algú que pugui prendre nota i convocar, que ens pugui coordinar", tot i que ha deixat clar que no seria "un mediador" perquè les dues parts actuen "dins de la llei i la democràcia".

"Ha de ser una persona que entengui bé tot el que estem parlant en aquest país", ha afirmat la vicepresidenta, que també ha dit –en referència al PP i a Cs- que "tant de bo tots els partits estiguessin disposats a dialogar dins de la llei per resoldre una situació tan complicada com la de Catalunya".

Miquel Iceta, primer secretari del PSC, ja havia obert la porta a incloure una figura d'aquest tipus aquest matí a TV3.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, la portaveu Elsa Artadi també ha vist amb bons ulls aquesta opció.

Calvo ha negat que aquest gest pugui ajudar a desbloquejar la negociació dels pressupostos, el mateix dia que Esquerra ha formalitzat la seva esmena a la totalitat, una esmena que el PDeCAT podria presentar en els dies vinents.

 

Exit mobile version