Site icon El Triangle

La Moncloa garanteix un “judici just”

Jordi Sànchez amb Jordi Turull

Jordi Sànchez amb Jordi Turull

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha mostrat el seu suport a la vaga de fam que ja han començat Jordi Sànchez i Jordi Turull a la presó de Lledoners. "La manca de garanties processals i l'ús del dret com una venjança s'han de denunciar", ha assegurat Torra a través del seu compte de Twitter.

Torra ha fet públic un comunicat en què descriu com "una de les pitjors barbaritats que s'han vist a Europa els últims anys" l'empresonament dels presos polítics. "La imatge i el prestigi de la justícia espanyola han tocat fons entre la comunitat internacional", diu el president, a més de retreure al Tribunal Constitucional que "dilati" el procés de recurs contra la presó preventiva.

El govern espanyol, en canvi, ha reaccionat amb recel a l'acció dels presos polítics i ha insistit que tots tindran "un judici just". "El poder judicial és independent i es farà justícia", han indicat fonts de la Moncloa en declaracions recollides per l'Agència Catalana de Notícies.

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha evitat valorar la decisió dels dos presos polítics i ha afirmat que es tracta d'una decisió "molt personal". Arrimadas sí que ha criticat que Òmnium Cultural hagi distribuït la fotografia de Sànchez, Turull, Rull, Romeva, Forn, Junqueras i Cuixart a Lledoners.

Arrimadas ha afirmat que la resta de presos no poden enviar fotografies a la seva família i ha demanat que els presos polítics tinguin "els mateixos drets davant la justí.

L'expresident Carles Puigdemont i l'anterior líder del Partit Popular de Catalunya (PPC), Xavier Garcia Albiol, s'han enganxat a Twitter arran d'una piulada d'Albiol que criticava Puigdemont per "mostrar la seva solidaritat amb els companys que inicien una vaga de fam" a través d'una fotografia on se'l veu menjant en un restaurant.

En aquest sentit, Puigdemont ha citat el tuit d'Albiol i li ha recordat que és "una foto de fa un any". Així doncs, l'expresident ha afirmat que "així ho fan tot: manipulant, mentint i sense ni un gram de decència i respecte".

Exit mobile version