Site icon El Triangle

El Tribunal de Comptes condemna Mas, Ortega, Homs i Rigau pel 9N

Artur Mas

Artur Mas

El Tribunal de Comptes ha condemnat l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau a tornar 4,9 milions d’euros a l’erari públic que, segons ha resolt aquesta institució fiscalitzadora, es van dedicar indegudament a l’organització de la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014.

Quatre anys després d’aquella votació, celebrada tot i que el Tribunal Constitucional l'havia, ha arribat aquesta resolució contra la qual Mas, Ortega, Homs i Rigau poden presentar un recurs davant el mateix Tribunal de Comptes. Tots quatre ja van ser multats i inhabilitats per desobediència pels tribunals de justícia. El Tribunal Suprem ha de resoldre els recursos de cassació interposats per Mas, Ortega i Rigau contra aquella condemna.

El Tribunal de Comptes va ordenar, el desembre del 2017, l’embargament de l’habitatge de l’expresident Mas i d’altres béns dels seus excompanys de govern perquè responguessin econòmicament a part de la fiança de 5,27 milions que els va imposar en el marc d’aquest procediment. 

Exit mobile version