El Tribunal de Comptes condemna Mas, Ortega, Homs i Rigau pel 9N

La resolució els imposa el pagament solidari de 4,9 milions d’euros, però poden recórrer
Artur Mas
Artur Mas

El Tribunal de Comptes ha condemnat l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i els exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau a tornar 4,9 milions d’euros a l’erari públic que, segons ha resolt aquesta institució fiscalitzadora, es van dedicar indegudament a l’organització de la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014.

Quatre anys després d’aquella votació, celebrada tot i que el Tribunal Constitucional l'havia, ha arribat aquesta resolució contra la qual Mas, Ortega, Homs i Rigau poden presentar un recurs davant el mateix Tribunal de Comptes. Tots quatre ja van ser multats i inhabilitats per desobediència pels tribunals de justícia. El Tribunal Suprem ha de resoldre els recursos de cassació interposats per Mas, Ortega i Rigau contra aquella condemna.

El Tribunal de Comptes va ordenar, el desembre del 2017, l’embargament de l’habitatge de l’expresident Mas i d’altres béns dels seus excompanys de govern perquè responguessin econòmicament a part de la fiança de 5,27 milions que els va imposar en el marc d’aquest procediment. 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides