Site icon El Triangle

Puigdemont aprofita la possible anul·lació del canvi d’hora per reivindicar l’1-O

Carles Puigdemont

Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha aprofitat per reivindicar el resultat de la consulta de l'1-O a partir de l'anunci del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, sobre una possible supressió del canvi d'hora bianual a la Unió Europea.

Juncker ha explicat que proposarà aquesta anul·lació obeint el parer del 80% dels 4,6 milions de ciutadans europeus que han dit la seva, i Puigdemont ha expressat a Twitter: "La Comissió Europea anul·larà el canvi d'hora després del resultat d'una consulta on ha participat menys de l'1% de la població. Jo ho vaig fer i m'agrada la decisió. Ho tindré en compte quan un dirigent europeu digui que el referèndum 1-O no val perquè hi va participar el 43% del cens".

Puigdemont, durant la seva etapa com a president, no va poder obtenir de la Comissió Europea un posicionament favorable al referèndum sobre la independència de Catalunya que va promoure el seu govern tot i l'oposició del govern d'Espanya. Juncker i el seu vicepresident Frans Timmermans, en canvi, avalaron el sistema constitucional espanyol i van fixat el respecte a aquest ordre com "el punt de partida" de qualsevol debat territorial.

Després de l’1-O, l’expresident Puigdemont va titllar la Unió Europea de “club de països decadents”.

Exit mobile version