Site icon El Triangle

Pluja de milions per a patronals i sindicats

josep gonzalez pimec

josep gonzalez pimec

Un dels secrets més ben guardats de Catalunya és el de la repartidora, sistema instaurat en temps de Jordi Pujol i que han mantingut tots els governs de la Generalitat, fins i tot amb el 155: el repartiment de milions d’euros en subvencions a dojo a tota mena d’associacions i entitats per tal que puguin dur a terme les seves activitats… i siguin agraïdes amb els polítics de torn que els obren a raig l’aixeta dels diners públics.

Els departaments de la Generalitat on es practica amb més intensitat el repartiment de subvencions són els de Presidència, Treball, Benestar Social, Cultura i Empresa. El DOGC acaba de publicar la relació de subvencions atorgades l’any 2017 per la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, que beneficien centenars de persones físiques i jurídiques.

En aquesta llarguíssima llista sobresurten, per l’import de les subvencions, les destinades a les dues patronals i als dos sindicats de referència a Catalunya, que reben, cadascun, al voltant d’un milió d’euros per facilitar la seva existència i funcionament. En concret, Foment del Treball ha rebut 0,9 milions d’euros i la seva filial de la petita i mitjana empresa, Fepime, 360.000 euros més. La seva rival Pimec, que presideix l’incombustible Josep González, també pesca tres subvencions que sumen 1 milió d’euros.

Pel cantó dels sindicats, es dóna una situació d’equilibri semblant. CC.OO., que és la primera força en nombre de delegats, rep del departament de Treball, Afers Socials i Famílies 1,3 milions d’euros, mentre que la UGT, una mica menys: 1,2 milions d’euros. D’això se’n deia “l’oasi català”…

Exit mobile version