Pluja de milions per a patronals i sindicats

Foment, Fepime, Pimec, CC.OO. i UGT, els més 'regats' per la conselleria de Treball
josep gonzalez pimec
josep gonzalez pimec

Un dels secrets més ben guardats de Catalunya és el de la repartidora, sistema instaurat en temps de Jordi Pujol i que han mantingut tots els governs de la Generalitat, fins i tot amb el 155: el repartiment de milions d’euros en subvencions a dojo a tota mena d’associacions i entitats per tal que puguin dur a terme les seves activitats… i siguin agraïdes amb els polítics de torn que els obren a raig l’aixeta dels diners públics.

Els departaments de la Generalitat on es practica amb més intensitat el repartiment de subvencions són els de Presidència, Treball, Benestar Social, Cultura i Empresa. El DOGC acaba de publicar la relació de subvencions atorgades l’any 2017 per la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, que beneficien centenars de persones físiques i jurídiques.

En aquesta llarguíssima llista sobresurten, per l’import de les subvencions, les destinades a les dues patronals i als dos sindicats de referència a Catalunya, que reben, cadascun, al voltant d’un milió d’euros per facilitar la seva existència i funcionament. En concret, Foment del Treball ha rebut 0,9 milions d’euros i la seva filial de la petita i mitjana empresa, Fepime, 360.000 euros més. La seva rival Pimec, que presideix l’incombustible Josep González, també pesca tres subvencions que sumen 1 milió d’euros.

Pel cantó dels sindicats, es dóna una situació d’equilibri semblant. CC.OO., que és la primera força en nombre de delegats, rep del departament de Treball, Afers Socials i Famílies 1,3 milions d’euros, mentre que la UGT, una mica menys: 1,2 milions d’euros. D’això se’n deia “l’oasi català”…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides