Site icon El Triangle

La Fiscalia vol que Llarena esmeni les ordres de detenció

El jutge Pablo Llarena

Després que la justícia belga denegues per un defecte de forma l’extradició dels exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, la Fiscalia ha sol·licitat al magistrat Pablo Llarena que reformuli les ordres de detenció esmenant els errors. En particular, li demana que torni a dictar presó i a tramitar una euroordre per als tres consellers instal·lats a Bèlgica.

Llarena i la Fiscalia volen evitar que la decisió de la justícia belga es repeteixi a Alemanya, on es troba el també reclamat expresident Carles Puigdemont. El magistrat Llarena ha comunicat, en aquest sentit, a la fiscalia alemanya que l’ordre de processament és equiparable a una ordre de detenció, de manera que, segons sosté, es complirien els requisits de les ordres europees de detenció i lliurament.

Per la seva part, la portaveu de la Fiscalia General de Schleswig-Holstein ha rebutjat pronunciar-se sobre la decisió de la justícia belga, però ha respost que “estan mirant amb minuciositat totes les direccions, incloses les qüestions formals”, publica El Mundo.

Exit mobile version