Site icon El Triangle

Els batlles que van anar a Brussel·les, en el punt de mira d’Hisenda

El ministre Montoro al Congrés

El ministre Montoro al Congrés

El Ministeri d’Hisenda, que encapçala Cristóbal Montoro, sospita que els alcaldes catalans que van viatjar a Brussel·les per demanar la llibertat dels consellers empresonats no van pagar el viatge de la seva butxaca. Per aquest motiu ha demanat a la Fiscalia del Tribunal de Comptes que investigui si el viatge i altres despeses associades es van pagar amb diners públics.

Algun dels gairebé 200 batlles que van fer el desplaçament, de fet, va admetre que havia destinat diners públics per pagar-lo. A més, declaracions de batlles i eurodiputats sobre qui va llogar la sala on va tenir lloc l’esdeveniment organitzat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) van ser contradictòries.

Segons El Mundo, la sol·licitud d’Hisenda pot donar lloc a una actuació d’un abast més ampli, ja que fins ara el ministeri de Montoro no ha trobat despeses irregulars a la Generalitat i no es descarta que els ajuntaments independentistes hagin tingut un paper principal en el finançament del procés.

Exit mobile version