Site icon El Triangle

La FAES d’Aznar demana mà dura a Rajoy

jose maria aznar

jose maria aznar

FAES, el think tank de l’òrbita del PP que presideix l’expresident del govern espanyol i exlíder del PP José María Aznar, ha mostrat la seva insatisfacció amb la gestió del problema català efectuada fins ara per l’actual president del govern i líder de la dreta espanyola, Mariano Rajoy.

De fet, exhorta a l’executiu espanyol a actuar contra el que considera un “atac frontal” a la democràcia i la llei i a abandonar la “inacció”. Si no “trobés l’ànim” per fer-ho o es veiés incapaç, afegeix la FAES, suggereix que s’han de convocar eleccions perquè els espanyols puguin “decidir quin govern, amb quina proposta i amb quin suport electoral d’hauria de fer front a aquesta conjuntura crítica per a Espanya”.

Partint de la base que el PP compta amb un pes parlamentari suficient “per activar tota la potència política prevista per a la defensa de la Constitució”, aquesta anàlisi del think tank liberal conservador sosté que això no pot ser “excusa acceptable per continuar en la inacció” ni fer càlculs “d’oportunitat, eficàcia o cost”. Troba que el govern espanyol “ha d’emprar tots els instruments constitucionals que en virtut de les majories parlamentàries actuals no només estan a la seva disposició sinó que té la inexcusable obligació d’emprar“.

Exit mobile version