Site icon El Triangle

El Rei acusa la Generalitat “d’enfrontar i fracturar” Catalunya

Título de la imagen

Título de la imagen

En un dur discurs televisat, el rei Felip VI ha acusat la Generalitat de Catalunya de situar-se “al marge del dret i la democràcia”. El cap d’Estat espanyol, que ha titllat la situació de molt greu, també ha dit que els líders catalans “han vulnerat la Constitució i l’Estatut d’Autonomia” alhora que “han fracturat i enfrontat la societat catalana”.

El Rei, que ha mantingut lliure d’actes públics seva agenda per aquesta setmana, segueix els esdeveniments a Catalunya en contacte permanent amb el president del Govern, Mariano Rajoy.

La setmana passada, Felip VI va llegir discursos en les inauguracions del Palau de Congressos de Palma i en la XXIX Cimera Internacional de Centres de Pensament Empresarials, a més de pronunciar unes paraules en el lliurament a l’empresari Plácido Arango del IV Premi Enric V. Iglesias, si bé en cap d’aquestes ocasions es va referir a la situació de Catalunya ni explícitament ni implícitament.

L’última vegada que el Rei va abordar la situació de Catalunya va ser el passat dia 13 a la catedral de Conca, durant el lliurament dels Premis Nacionals de Cultura, i ho va fer de forma expressa, amb un missatge en el qual va garantir que la Constitució “prevaldrà sobre qualsevol fallida de la convivència en democràcia”.

Exit mobile version