Site icon El Triangle

L’alcalde de Sabadell no declararà davant la Fiscalia

Título de la imagen

Título de la imagen

Aquest dimecres, 20 de setembre, els alcaldes independentistes segueixen declarant com a investigats per haver donat suport al referèndum del pròxim 1 d’octubre. Avui ha estat citat a les deu del matí l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que serà investigat per haver comès presumptes delictes de desobediència i prevaricació.

Serracant, de Crida per Sabadell on hi està integrada la CUP, ja ha avançat que no anirà a declarar perquè considera que hi ha una “constant vulneració de drets fonamentals per part de l’Estat“. “No aniré a declarar per estar defensant els drets del poble; tinc l’obligació de garantir que la ciutadania pugui decidir lliurement el seu futur”, ha assegurat l’alcalde de Sabadell.

L’alcalde de Sabadell, que ha donat a conèixer la seva citació a través del seu compte de Twitter, ha titllat “d’inacceptableque es continuïn coartantels drets fonamentals de les persones, com ara el dret d’expressió, de reunió, d’associació i de premsa“. En lloc d’anar als jutjats, el batlle farà un posicionament públic per tal de denunciar aquesta “vulneració” de drets i defensar “la voluntat i compromís perquè la ciutadania pugui expressar-se i decidir”.

El Ministeri Públic també ha citat aquest dimecres a Albert Batet, alcalde de Valls, i a Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, tots dos diputats al Parlament. I a les fiscalies provincials també han estat citats Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, i Ramon Royes, alcalde de Cervera. Tots quatre alcaldes són militants del PDCat, tot i que en les passades eleccions municipals ho van fer sota les sigles de CDC.

També han de compareixer aquest dimecres davant el fiscal Josep Piferrer, alcalde de Palafurgell, i David Rodríguez, alcalde de Solsona, tots dos d’ERC.

Exit mobile version