Site icon El Triangle

Els alcaldes del PSC es planten davant l’1-O

Título de la imagen

Título de la imagen

Aquest dimarts, l’endemà de Diada de l’11 de Setembre, els alcaldes i alcaldesses socialistes de Catalunya han aprofitat un acte celebrat a Santa Coloma de Gramenet per fer públic un manifest en el qual expliquen quin és el seu posicionament unitari envers el referèndum independentista del pròxim 1 d’octubre.

Els socialistes catalans afirmen que “estem amb el país i amb la democràcia i ens neguem a acceptar que hi hagi una única visió de Catalunya o una única visió d’Espanya“. Els alcaldes del PSC reivindiquen per a tots els ciutadans catalans “el dret a la plena llibertat d’expressió, sense cap mena d’intimidació, discriminació o amenaça, vingui d’on vingui”.

En aquest manifest els alcaldes, juntament amb els membres de governs municipals i regidors, afirmen que “els impulsors del ‘referèndum’ il·legal de l’1 d’octubre són exclusivament el Govern de la Generalitat, les formacions polítiques i les entitats que li donen suport“. El PSC també explica que el fet de traspassar als ajuntaments gran part dels preparatius de l’1 d’octubre té com a objectiu “difuminar les responsabilitats del Govern i amagar les seves febleses polítiques i organitzatives per culpabilitzar hipòcritament aquells ajuntaments que han decidit complir la llei”.

Finalment, el PSC denuncia que “les formacions i entitats independentistes pretenen atribuir-se falsament la representació única de Catalunya i aspiren a fer entrar en crisi totes les institucions possibles“. Els socialistes afirmen que buscaran “una sortida basada en el diàleg, la negociació i el pacte per superar la crisi institucional” i seguiran “lluitant dintre de les institucions per canviar les lleis i fer fora democràticament el PP del govern d’Espanya, per transformar-la en un Estat federal que reconegui la seva plurinacionalitat”.

Exit mobile version