Els alcaldes del PSC es planten davant l’1-O

Els socialistes denuncien que el Govern català vol "fer entrar en crisi totes les institucions possibles"
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimarts, l’endemà de Diada de l’11 de Setembre, els alcaldes i alcaldesses socialistes de Catalunya han aprofitat un acte celebrat a Santa Coloma de Gramenet per fer públic un manifest en el qual expliquen quin és el seu posicionament unitari envers el referèndum independentista del pròxim 1 d’octubre.

Els socialistes catalans afirmen que “estem amb el país i amb la democràcia i ens neguem a acceptar que hi hagi una única visió de Catalunya o una única visió d’Espanya“. Els alcaldes del PSC reivindiquen per a tots els ciutadans catalans “el dret a la plena llibertat d’expressió, sense cap mena d’intimidació, discriminació o amenaça, vingui d’on vingui”.

En aquest manifest els alcaldes, juntament amb els membres de governs municipals i regidors, afirmen que “els impulsors del ‘referèndum’ il·legal de l’1 d’octubre són exclusivament el Govern de la Generalitat, les formacions polítiques i les entitats que li donen suport“. El PSC també explica que el fet de traspassar als ajuntaments gran part dels preparatius de l’1 d’octubre té com a objectiu “difuminar les responsabilitats del Govern i amagar les seves febleses polítiques i organitzatives per culpabilitzar hipòcritament aquells ajuntaments que han decidit complir la llei”.

Finalment, el PSC denuncia que “les formacions i entitats independentistes pretenen atribuir-se falsament la representació única de Catalunya i aspiren a fer entrar en crisi totes les institucions possibles“. Els socialistes afirmen que buscaran “una sortida basada en el diàleg, la negociació i el pacte per superar la crisi institucional” i seguiran “lluitant dintre de les institucions per canviar les lleis i fer fora democràticament el PP del govern d’Espanya, per transformar-la en un Estat federal que reconegui la seva plurinacionalitat”.

(Visited 21 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari