Site icon El Triangle

Clam a Cruïlles perquè la Generalitat buidi l’abocador

rull al parlament

rull al parlament

L’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, la Plataforma Alternativa a l’Abocador de Cruïlles (PAAC) i els ecologistes del CEPA han donat una resposta unitària a la indisposició del Govern de la Generalitat a iniciar la retirada dels residus de l’abocador de Vacamorta, clausurat des del 2014.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha optat per no buidar-lo fins que no hi hagi una resolució ferma que els obligui a fer-ho per part del Tribunal Suprem, que el 2014 va ordenar la restauració d’aquell paratge. Aquesta és la reacció governamental a una recent resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que rebutjava els recursos de la Generalitat i de l’empresa Recuperació de Pedreres SL.

En la seva interlocutòria, el TSJC va criticar durament l’actitud de la Generalitat, tot acusant-la de faltar al respecte a les decisions judicials per no haver retirat “ni una mísera tona” de l’abocador i d’emprar la presentació de sol·licituds i recursos com a maniobra dilatòria. Després de tres sentències judicials que han declarat il·legal l’abocador des del 2003 i en aquest context, les paraules de Rull han indignat el front comú de Cruïlles, que exigeix l’inici immediat del desmantellament i sanejament de paratge de Vacamorta.

L’Ajuntament i les entitats critiquen que Territori vol “segellar com si fos un abocador legal” i alerten que els lixiviats dels residus estan contaminant les aigües subterrànies. També han culpat tots els consellers responsables de l’abocador, de Ramon Espadaler a Josep Rull, passant per Salvador Milà, Francesc Baltasar, Lluís Recoder i Felip Puig, de protegir els interessos de l’empresa.

Exit mobile version