Site icon El Triangle

Alerta laboral contra Iberpotash

runam mines bages iberpotash

runam mines bages iberpotash

El sindicat CGT acusa l’empresa minera Iberpotash, sentenciada a pagar la neteja de la contaminació que ha produït al Bages, de no haver posat fil a l’agulla encara per incorporar els seus treballadors a les tasques de tractament de residus.

Segons ha alertat la CGT aquesta setmana, el pla per enfocar-hi la plantilla de la mina de Sallent segueix sense implementar-se i la situació, atribuïda a la passivitat de l’empresa (i també a la manca de solucions per part del Govern), té una línia vermella d’aquí a tres mesos: l’1 de juliol s’han d’acabar els abocaments de residus al Cogulló per ordre judicial.

La CGT retreu a la companyia minera que pel fet de no avançar en el condicionament de la mina i en la reassignació de tasques té penjant d’un fil 1.000 llocs de treball directes i fins a 4.000, sumant-hi els indirectes.

Els treballadors d’Iberpotash, propietat de la multinacional israeliana ICL, temen que el silenci sigui el preludi d’acomiadaments mitjançant ERO i ERTO i de xantatges als treballadors, un escenari que agreujaria la dura realitat laboral de la comarca. La CGT advoca perquè els puguin assumir feines respectuoses amb el territori i no es creu que l’empresa no sàpiga a hores d’ara què en farà.

Exit mobile version