Site icon El Triangle

Artur Mas, inhabilitat durant dos anys

Título de la imagen

Título de la imagen

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit inhabilitar per un període de dos anys a l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, per a ocupar qualsevol càrrec electe tant en l’àmbit local, com autonòmic o estatal. El tribunal també el condemna a pagar una multa de 36.000 euros per desobeïr el Tribunal Constitucional.

El TSJC també ha inhabilitat a l’exvicepresidenta del Govern català, Joana Ortega, per un període d’un any i nou mesos i li ha imposat una multa de 30.000 euros per desobediència. Finalment, a l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, la inhabilitat per un any i mig i li ha imposat una multa de 24.000 euros.

Tots tres han estat trobats culpables del delicte de desobediència comès per autoritat o funcionari públic per la seva participació en l’organització de la consulta del 9N.

La fiscalia demanava deu anys d’inhabilitació per a Mas i nou anys per a les altres dues acusades de desobediència greu i de prevaricació administrativa. Finalment el tribunal ha absolt tots tres acusats del delicte de prevaricació.

Exit mobile version