Site icon El Triangle

El sector audiovisual demana més diners per Televisió de Catalunya

TV3

TV3

Aquest dijous s’ha presentat el manifest ‘Més TV3’ en el que associacions i entitats del sector audiovisual català reclamen més inversió i la revisió del model de televisió pública de Catalunya.

Segons els signants “TV3 ha arribat a un punt límit on seguir resistint és ja totalment impossible. No està en condicions de seguir mantenint la seva oferta. I molt menys, seguir sent competitiva”.

Els qui donen suport al manifest són L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Acadèmia del Cinema Català, l’Associació de la Indústria del Curtmetratge (AIC), CIMA Catalunya (Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals), el Clúster de l’Audiovisual de Catalunya, el Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya, el Comitè d’Empresa de TVC, Guionistes Associats de Catalunya (GAC), Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), Productors Audiovisuals Federats (PROA) i la Unión de Cineastas.

El manifest diu que sense una intervenció urgent i ferma, Televisió de Catalunya passarà a ser una televisió prescindible i l’audiovisual català, ara un sector estratègic, es convertirà en un sector subsidiari i insignificant.

Per això els signants demanen un pla estratègic de futur i un model per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que pugui competir amb èxit en el nou entorn i que pugui complir l’objectiu de ser el motor del sector audiovisual català. En segon lloc, un model de gestió professional a la CCMA, ‘que prioritzi la producció de continguts i que estigui deslligada dels condicionants del govern i dels partits polítics’. I finalment, reclama urgentment al Parlament i al govern més inversió orientada als continguts. L’objectiu, afegeix, és no únicament aspirar al lideratge de TV3 sinó donar resposta a les noves demandes de consum audiovisual que fa la ciutadania.

Exit mobile version