El sector audiovisual demana més diners per Televisió de Catalunya

En un manifest, asseguren que TV3 està en un punt límit
TV3
TV3

Aquest dijous s’ha presentat el manifest ‘Més TV3’ en el que associacions i entitats del sector audiovisual català reclamen més inversió i la revisió del model de televisió pública de Catalunya.

Segons els signants “TV3 ha arribat a un punt límit on seguir resistint és ja totalment impossible. No està en condicions de seguir mantenint la seva oferta. I molt menys, seguir sent competitiva”.

Els qui donen suport al manifest són L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), l’Acadèmia del Cinema Català, l’Associació de la Indústria del Curtmetratge (AIC), CIMA Catalunya (Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals), el Clúster de l’Audiovisual de Catalunya, el Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya, el Comitè d’Empresa de TVC, Guionistes Associats de Catalunya (GAC), Productors Audiovisuals de Catalunya (PAC), Productors Audiovisuals Federats (PROA) i la Unión de Cineastas.

El manifest diu que sense una intervenció urgent i ferma, Televisió de Catalunya passarà a ser una televisió prescindible i l’audiovisual català, ara un sector estratègic, es convertirà en un sector subsidiari i insignificant.

Per això els signants demanen un pla estratègic de futur i un model per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que pugui competir amb èxit en el nou entorn i que pugui complir l’objectiu de ser el motor del sector audiovisual català. En segon lloc, un model de gestió professional a la CCMA, ‘que prioritzi la producció de continguts i que estigui deslligada dels condicionants del govern i dels partits polítics’. I finalment, reclama urgentment al Parlament i al govern més inversió orientada als continguts. L’objectiu, afegeix, és no únicament aspirar al lideratge de TV3 sinó donar resposta a les noves demandes de consum audiovisual que fa la ciutadania.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides