Site icon El Triangle

Quin empresari està descontent amb ERC?

Título de la imagen

Título de la imagen

Salvador Alemany, president de la companyia d’infraestructures Abertis, afronta una etapa clau per a la seva empresa: el pròxim venciment de les concessions de les autopistes de peatge Tarragona-Alacant (any 2019), La Jonquera-Barcelona, Barcelona-Tarragona, Tarragona-Saragossa i Montgat-Palafolls (2021) amenaça la línia de flotació d’Abertis, que, tot i la seva diversificació internacional, obté a Catalunya la principal part dels seus ingressos. El futur d’aquestes vies de peatge serà, sens dubte, un dels grans temes de debat a Catalunya en els pròxims anys.

Esquerra Republicana (ERC) s’ha posicionat, de manera contundent, contra la possible perllongació de les concessions i exigeix la seva reversió a la titularitat pública: l’Estat, en els casos de l’AP7 i l’AP2; i la Generalitat, en el de la C-32. Aquest pròxim dia 13 es vota al Congrés dels Diputats una moció presentada pel grup parlamentari independentista on s’insta, precisament, el Govern central a no renovar les concessions de l’AP7 (La Jonquera-Barcelona-Tarragona-Alacant) i de l’AP2 (Tarragona-Saragossa).

En aquesta qüestió, hi ha una curiosa “pinça” que uneix PP i ERC contra la continuïtat de les concessions un cop arribin al seu venciment. L’anterior ministra de Foment, Ana Pastor -actual presidenta del Congrés dels Diputats- ja es va posicionar clarament en aquest tema i el seu successor en el càrrec, Íñigo de la Serna, en resposta a una pregunta formulada per ERC, s’ha ratificat en la decisió de recuperar les autopistes de peatge.

Salvador Alemany, va ser un dels grans puntals empresarials de l’expresident Artur Mas i va ocupar la presidència del seu Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC). L’any 2012, gràcies al “Govern dels millors“, Abertis va ser la gran beneficiària de la privatització dels túnels del Tibidabo i del Cadí. La bona sintonia amb l’antiga CDC ha permès la seva recent designació com a nou president del Patronat del Liceu a instàncies del conseller de Cultura, Santi Vila, amb qui va negociar i obtenir la perllongació de l’autopista C-32 entre Blanes i Lloret quan ocupava la cartera de Territori i Sostenibilitat.

Ara, sembla que Salvador Alemany ho té més pelut per doblegar la fèrria l’aliança PP-ERC i aconseguir la perllongació de les concessions de les autopistes de titularitat estatal. Atenció: vénen corbes i sotracs.

Exit mobile version