Quin empresari està descontent amb ERC?

Título de la imagen
Título de la imagen

Salvador Alemany, president de la companyia d’infraestructures Abertis, afronta una etapa clau per a la seva empresa: el pròxim venciment de les concessions de les autopistes de peatge Tarragona-Alacant (any 2019), La Jonquera-Barcelona, Barcelona-Tarragona, Tarragona-Saragossa i Montgat-Palafolls (2021) amenaça la línia de flotació d’Abertis, que, tot i la seva diversificació internacional, obté a Catalunya la principal part dels seus ingressos. El futur d’aquestes vies de peatge serà, sens dubte, un dels grans temes de debat a Catalunya en els pròxims anys.

Esquerra Republicana (ERC) s’ha posicionat, de manera contundent, contra la possible perllongació de les concessions i exigeix la seva reversió a la titularitat pública: l’Estat, en els casos de l’AP7 i l’AP2; i la Generalitat, en el de la C-32. Aquest pròxim dia 13 es vota al Congrés dels Diputats una moció presentada pel grup parlamentari independentista on s’insta, precisament, el Govern central a no renovar les concessions de l’AP7 (La Jonquera-Barcelona-Tarragona-Alacant) i de l’AP2 (Tarragona-Saragossa).

En aquesta qüestió, hi ha una curiosa “pinça” que uneix PP i ERC contra la continuïtat de les concessions un cop arribin al seu venciment. L’anterior ministra de Foment, Ana Pastor -actual presidenta del Congrés dels Diputats- ja es va posicionar clarament en aquest tema i el seu successor en el càrrec, Íñigo de la Serna, en resposta a una pregunta formulada per ERC, s’ha ratificat en la decisió de recuperar les autopistes de peatge.

Salvador Alemany, va ser un dels grans puntals empresarials de l’expresident Artur Mas i va ocupar la presidència del seu Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC). L’any 2012, gràcies al “Govern dels millors“, Abertis va ser la gran beneficiària de la privatització dels túnels del Tibidabo i del Cadí. La bona sintonia amb l’antiga CDC ha permès la seva recent designació com a nou president del Patronat del Liceu a instàncies del conseller de Cultura, Santi Vila, amb qui va negociar i obtenir la perllongació de l’autopista C-32 entre Blanes i Lloret quan ocupava la cartera de Territori i Sostenibilitat.

Ara, sembla que Salvador Alemany ho té més pelut per doblegar la fèrria l’aliança PP-ERC i aconseguir la perllongació de les concessions de les autopistes de titularitat estatal. Atenció: vénen corbes i sotracs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides