Site icon El Triangle

Figures històriques del PSC donen suport a Iceta

Título de la imagen

Título de la imagen

Un grup de 38 figures històriques del PSC, com José Montilla, Jordi Hereu, Josep Borrell, Manuela de Madre, Àngel Ros o Anna Balletbò; han firmat un manifest en suport a la candidatura de l’actual líder del partit socialista català, Miquel Iceta, davant de l’eventual celebració de primàries, el pròxim 15 d’octubre.

En aquest manifest es recullen deu motius per elegir a Iceta. La seva “trajectòria” política, “experiència”, “generositat”, “capacitat didàctica”, “visió estratègica”, així com la constant defensa que fa de l’autonomia política del PSC, o la claredat amb la qual s’expressa, són algunes de les qualitats que s’exposen en el document.

El manifest també destaca la seva capacitat per “negociar” i “traçar acords“, així com la seva capacitat per estar “sempre a disposició del partit“, i “sense buscar protagonisme“. Els firmants del manifest de suport a Iceta, reconeixen que el socialisme a Espanya no està passant per un bon moment. Consideren que hi ha una crisi institucional, que és “conseqüència de la incapacitat d’uns i altres per trobar una solució a l’encaix de Catalunya en una nova Espanya que reconegui la seva diversitat“.

Per aquest motiu, han assegurat que Miquel Iceta, que competeix a les primàries per a la primera secretaria del PSC amb l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i vicesecretaria del partit, Núria Parlon, té la capacitat per influenciar al PSOE, i consideren que cal refer un pacte constitucional amb una reforma federal que reconegui el caràcter nacional de Catalunya.

Exit mobile version