Figures històriques del PSC donen suport a Iceta

Els signants del manifest consideren que és el candidat idoni per fer front als reptes que té el socalisme
Título de la imagen
Título de la imagen

Un grup de 38 figures històriques del PSC, com José Montilla, Jordi Hereu, Josep Borrell, Manuela de Madre, Àngel Ros o Anna Balletbò; han firmat un manifest en suport a la candidatura de l’actual líder del partit socialista català, Miquel Iceta, davant de l’eventual celebració de primàries, el pròxim 15 d’octubre.

En aquest manifest es recullen deu motius per elegir a Iceta. La seva “trajectòria” política, “experiència”, “generositat”, “capacitat didàctica”, “visió estratègica”, així com la constant defensa que fa de l’autonomia política del PSC, o la claredat amb la qual s’expressa, són algunes de les qualitats que s’exposen en el document.

El manifest també destaca la seva capacitat per “negociar” i “traçar acords“, així com la seva capacitat per estar “sempre a disposició del partit“, i “sense buscar protagonisme“. Els firmants del manifest de suport a Iceta, reconeixen que el socialisme a Espanya no està passant per un bon moment. Consideren que hi ha una crisi institucional, que és “conseqüència de la incapacitat d’uns i altres per trobar una solució a l’encaix de Catalunya en una nova Espanya que reconegui la seva diversitat“.

Per aquest motiu, han assegurat que Miquel Iceta, que competeix a les primàries per a la primera secretaria del PSC amb l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i vicesecretaria del partit, Núria Parlon, té la capacitat per influenciar al PSOE, i consideren que cal refer un pacte constitucional amb una reforma federal que reconegui el caràcter nacional de Catalunya.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari