Site icon El Triangle

Puigdemont se sotmet a la qüestió de confiança

Título de la imagen

Título de la imagen

Aquest dimecres, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, se sotmetrà a la qüestió de confiança de la cambra catalana, tal com ho va sol·licitar el passat 6 de setembre. És el primer cop que un president català se sotmet a una qüestió de confiança d’ençà que es va restablir el Parlament com a institució democràtica, l’any 1980.

La diputada de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, va assegurar el passat 5 de setembre que la seva formació donarà suport al president de la Generalitat en la moció de confiança a la qual se sotmet aquest dimecres. “És un sí a acabar de continuar la legislatura que vam començar i a seguir treballant”, va afirmar la diputada, ja que “no hi ha motius per convocar noves eleccions”. Puigdemont s’ha assegurat els deu vots favorables de la CUP abans de sotmetre’s a la qüestió de confiança, perquè seran decisius per obtenir una majoria simple, i així superar el tràmit.

A les quatre de la tarda Puigdemont obrirà el debat sense límit de temps. Un cop acabi el seu torn, se suspendrà la sessió i es reprendrà dijous a les nou del matí. En aquest moment, els representants dels grups parlamentaris tindran trenta minuts per intervenir, de major a menor representació, i Puigdemont podrà respondre’ls sense límit de temps. Un cop finalitzi el debat de dijous es farà la votació, que serà pública. Els diputats hauran de votar un per un i per ordre alfabètic, i podran votar ‘sí’, ‘no’ o abstenir-se.

Exit mobile version